Det er få ting som er så vakre som juveler. Disse slipte edelstenene kan gjøre selv den mest maskuline kvinne mo i knærne. Hver juvel forteller en historie, en historie om tusenvis av år med høyt trykk og høy temperatur nede i jordens mørkeste dyp. Tenk at noe kan bli så praktfullt etter en slik ugjestmild tilværelse. Et barn er nesten like verdifullt som en juvel, kanskje enda mer vil nok de fleste påstå. Man skulle tro at en kombinasjon av to verdifulle ting, i dette tilfellet barn og juvel, kunne blitt noe som var ekstra verdifullt. Dessverre er det ikke slik. En slik kombinasjon kan nemlig være katastrofal.

shutterstock_73115896Ring 113 med en gang

Katastrofen er et faktum. Din uskyldige overbevisning om at barnet ditt vil ta seg godt ut med noen smykkesteiner på kroppen har tatt en ny vending. Mens du hang det våte sengetøyet til tørk, har lille Anne stappet i seg det hun trodde var en grønn sjokolade. Hun har sluttet å puste. Din interesse bør være å redde både barnet og juvelen. Hva gjør du? Ring etter en ambulanse med en gang. Mens du venter på ambulansen, skal du utføre bukstøt på barnet dersom det er eldre enn ett år. Hvis ikke gir du det fem slag mellom skulderbladene. Forhåpentligvis begynner barnet å puste igjen før det ringer på døra.

Hold skjønnhetene adskilt

Barn og juveler passer ikke sammen. Fraskilt er de noe av det skjønneste vi har. Sørg derfor alltid for å ha dem separert. På den måten vil du kunne beholde både barn og juveler i lang tid fremover. Juveler er beregnet for voksne mennesker med mye penger, i hvertfall for mennesker som vet konsekvensene av å putte ulike gjenstander i munnen. Dersom ditt barn likevel skulle være så uheldig å svelge en juvel, og i verste fall sette den fast i halsen, er det lureste du kan gjøre å ringe etter ambulanse. Dette gjelder forøvrig også for andre ting enn juveler, bare så det er sagt.