Hei, og velkommen til disse sidene, som handler om alt som har med gull, sølv, og edelstener å gjøre! Edelstener er noe av det vakreste og kostbare som fins, og en konstant kilde til glede, lykke, og beundring. Tenk bare hvor stor glede en pike kan få, av sin forlovelsesring, og hvor mye gifteringene betyr for et gammelt ektepar. Som eksemplene viser, så har gull og edelstener både økonomisk og symbolsk verdi. De forteller en historie, samtidig som de inviterer til estetisk nytelse og demonstrerer sosial status. Disse mange rollene, har gjort at edle metaller har spilt en sentral rolle i menneskehetens historie, gjennom tusenvis av år.

Her på disse sidene får du vite mer om hva slags edelstener som fins, hvor man finner dem, og hva som kjennetegner de vakreste og mest verdifulle av edelstenene. Det er morsomt å tenke på at edelstener og edelt metall egentlig bare er sten som er annerledes sammensatt en for eksempel vanlig gråstein. Den kjemiske sammensetningen er det som gjør at edelstener fremstår som finere og mer attraktive, gir dem sin verdi. For å få frem disse edle stenene, må man først utvinne dem, og så sende dem gjennom den viktige prosessen med sliping. Svært mye av den tilførte verdien kommer herfra, fordi mange edelstener faktisk ikke ser så spesielle ut, med mindre de er slipt på en helt perfekt måte.

Disse sidene forteller deg mer om gull, sølv, og diamanter, og om andre fantastisk dyre og nydelige stener som rubin og topas. Du kan også lese om hvordan perler blir til.